NAJVÄČŠIE ZIMNÉ DOBRODRUŽSTVO V EURÓPE POKRAČUJE...

Či už ide o to, prejsť cez široký oceán, liezť na vrch vysokej hory alebo obísť najväčšie stepné jazero v strednej Európe - nakoniec sú to vždy extrémne výzvy, ktoré nám pomáhajú nájsť cestu späť k sebe. 24-hodinový Burgenland Extrem Tour je práve také dobrodružstvo, cesta okolo Neziderského jazera (Neusiedler See) a pritom aj cesta k sebe.



120 kilometrová chôdza alebo beh je v zime dlhá a ďaleká cesta.

Cesta, ktorú začínate spolu, ale predsa musíte zvládnuť sami. Nespočetné množstvo pútnikov, turistov, extrémnych, rekreačných a začiatočných športovcov, ženy a muži zo všetkých regiónov a mnohých národov sa stretáva pod združujúcim Burgenland Extrem Spirit „LIVE LOVE MOVE“, aby pocítili hranice fyzickej zaťažiteľnosti a aby prežili seba a ostatných v extrémnych situáciách. Pri poslednom 24-hodinovom Burgenland Extrem Tour sa vydalo na cestu viac ako 5000 účastníkov. Nie každý sa dostal do cieľa – ale každý dosiahol svoje ciele a hovoril o magických chvíľach.



24. januára 2020 začína 9. vydanie 24-hodinovej Burgenland Extrem Tour.
Okrem Oggau (120 km) a Apetlon (60 km) sa uskutoční aj tento rok štart v Maďarsku. Z Hegykő vedie do Oggau 80 kilometrov dlhá cesta „Memorial Trail“. V Neusiedl am See sa uskutoční „School of Walk“ pre študentov už tretíkrát. Tentoraz s ešte väčšou účasťou škôl z Viedne a Dolného Rakúska! V rámci „Golden Walker“ sa pri štarte vyskytnú aj starší ľudia, ktorí chcú zažiť medzigeneračné dobrodružstvo spolu s deťmi a mládežom.





Extrémne stála zodpovednosť – Made in Burgenland

Usporiadateľské trio Michael Oberhauser, Tobias Monte a Josef Burkhardt:
„Sme veľmi radi, že naša činnosť má pozitívny vplyv na celý región – v ekonomickom a aj v ekologickom zmysle. Už viaceré roky prejdeme nielen extrémnej, ale aj mimoriadne trvalej cesty. Vo všetkých našich činnostiach je viditeľné „zelené myslenie“ pre obyvateľov regiónu a zažiteľné pre všetkých účastníkov. Pri poslednej túry sme okrem iného odštartovali a úspešne realizovali v Európe najväčšiu a pritom aj cezhraničnú akciu pre zber odpadu.“



Využitie viacnásobne použiteľných pohárov a plné využitie regionálnych zdrojov nezostalo bez povšimnutia. 24-hodinový Burgenland Extrem Tour je nositeľ ceny GREEN EVENTS AUSTRIA 2018/19 a získal aj veľkú cenu za OCHRANU KLÍMY.

Registrácia a všetky ďalšie informácie na internetovej stránke www.24stundenburgenland.com

Kommentare